4. ročník L'Etape Czech Republic by Tour de France

4. ročník L'Etape Czech Republic by Tour de France

lokalita: Prachatice

16. 8. — 17. 8.

L'Etape Czech Republic by Tour de France  - je cyklistický závod pro veřejnost, který ti umožní zazávodit si ve stylu cyklistických profesionálů a užít si unikátní atmosféru legendární Tour de France. Zároveň je to oslava, svátek, festival cyklistiky, pro všechny malé i velké fanoušky Staré dámy. 

Horská etapa L´etape Tour de France - novinka roku 2024 zavede závodníku do regionu jižních Čech a kopců Šumavy a Blanského lesa.

Délka lehce přes 100 km a pozitivní převýšení přes 2100 metrů budou skvělou výzvou pro všechny, kteří se postaví na start. 

Program pro veřejnost v Prachaticích:

Velká premiéra! L’Etape Czech Republic by Tour de France poprvé na tuzemském území uspořádá Horskou etapu. Start a cíl uvidí 17. srpna Prachatice, trasa je připravena v překrásném podhůří Šumavy a Blanského lesa.
Pro fanoušky je připraven velký doprovodný program. V pátek 16. srpna bude na Velkém náměstí v Prachaticích otevřena v 16 hodin vesnička L’Etape, která kopíruje startovní vesničku při samotné Tour de France. Její součástí jsou kavárničky, obchůdky s cyklistickými proprietami, stánky partnerů závodu, muzeum Tour de France či fanshop s oficiálními produkty Tour de France. V pátek od 17 hodin pak proběhne beseda s ambasadory následovaná autogramiádou.
Sobotní program začíná na Velkém náměstí v Prachaticích už v 9 hodin, kdy startuje Kubík Tour L’Etape Czech Republic. Pro všechny děti od tří do dvanácti let bude 17. sprna připraveno celkem několik různých etap (stanovišť). Prvním úkolem bude vyznačená stanoviště najít, přičemž budou rozmístěná v L’Etape vesničce nebo v docházkové vzdálenosti. Každé dítě bude mít hrací kartičku, která bude k mání ve Fanshopu nebo na stanovištích, a v rámci jednotlivých stanovišť bude potřeba splnit konkrétní úkol. Ty budou vědomostní, kreativní, ale i fyzické. Samozřejmě s ohledem na věk dítěte. Všechna zadání budou mít cyklistickou tématiku. Za každou absolvovanou etapu dostane dítě do hrací karty razítko. Pro úspěšné dokončení je potřeba získat všechna razítka. Děti získají medaili a ceny od společnosti Kubík i L’Etape Czech Republic.
Hodinu po sobotním polední pak na Velkém náměstí v Prachaticích proběhne slavnostní start závodu. Vítěz by měl tamtéž dorazit po zdolání 101 kilometrů dlouhé trasy s převýšením 2300 metrů přibližně o tři hodiny později. Od pěti hodin odpoledne pak bude probíhat vyhlášení vítězů dresů Tour de France, vpodvečer pak na náměstí proběhne After party ukončena ve 20.30 hodin.