Svatomartinská menu & vína Český Krumlov

lokalita: Český Krumlov

8. 11. — 17. 11.

Tradiční i netradiční husí speciality a další podzimní dobroty v krumlovských restauracích

Bistro Na Krajíčku |  8. – 11. listopadu, 13. – 17. listopadu
plátek pečených husích jater Foie Gras s kdoulovou marmeládou / konfitované husí stehno, vánoční zelí, domácí bramborové lokše se silnou šťávou / podzimní Eton Mess se špendlíkovým "coulis"

Bistro Měšťák | 8. – 11. listopadu
husí paštika se sušenými švestkami a koňakem, rakytníkové želé, opečený chléb / husí kaldoun s glazovanou kořenovou zeleninou, trhaným masem a nudlemi / pečené husí stehno na jablkách, červené škořicové zelí s karamelizovanými jablky a rozinkami, bílé slaninové zelí s kmínem, bramborové lokše, variace knedlíků / husí roláda s kaštanovou nádivkou, dýňové pyré, ostružinová omáčka s koňakem / pečená kachna na medu a tymiánu, červené skořicové zelí s karamelizovanými jablky a rozinkami, bramborové špalíčky opékané na sádle / hruškový závin s rozinkami a vlašskými ořechy, brusinkové chutney / menu →

Caffé Klášter | od 8. listopadu do vyprodání
vývar s játrovými knedlíčky / klášterní svačinka s trhaným husím masem a karamelizovanou cibulkou / paštika z husích jater se švestkovým chutney a cognacem / svatomartinské rohlíčky / svatomartinský punč

Food & Wine Bar Klika | 8. – 11. listopadu
drůbeží vývar s masovým knedlíčkem / rillettes z kachního masa, náš preclík / lokše s trhaným husím masem, perníkové zelí,
cibulka / lokše s pečenou podzimní zeleninou / knedlík s blumou, švestkou a karamelem / menu →

Hostinec Glokner | 8. – 11. listopadu
paštika z husích jater marinovaných v Portském víně a Cognacu s brusinkami, okurkami Cornichons / krémový husí kaldoun se zeleninou, hráškem a nudlemi / konfitované husí stehno s červeným zelím s jablky a červeným vínem s variací knedlíků / filírované kachní prsíčko s portskou omáčkou, bruselskými kapustičkami a bramborovo dýňovým pyré / domácí makovec se švestkovými povidly a rumovou omáčkou / menu →

Papas Living Restaurant | 8. – 11. listopadu
na koňaku flambovaná husí játra, domácí chléb / husí kaldoun, játrové knedlíčky / konfitované husí stehno, červené a bílé zelí, karlovarský a chlupatý knedlík / husí prso sous-vide, pyré z červeného zelí / bílé, růžové i červené svatomartinské víno z Velkobílovického vinařství Sedlák

Restaurace Don Julius | 8. – 11. listopadu
husí vývar s masem a domácími nudlemi / pečená husa podávaná s červeným a bílým zelím a bramborovými šiškami / brownies se švestkovou omáčkou / menu →

Restaurace Jelenka | 8. – 11. listopadu
domácí husí paštika s fíkovým chutney, bílé pečivo / husí kaldoun s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi / konfitované husí stehno, červené a bílé zelí, drbáky / tvarohový dort se švestkami / svatomartinské víno

Restaurace Maštal | 8. – 12. listopadu
husí kaldoun s knedlíčky a nudlemi / drůbeží paštika s brusinkami a opečeným toastem / konfitované husí stehno pečené v sádle, knedlík,
červené zelí / ořechový dort se šlehačkou

Retro Cafe | 8. – 11. listopadu
vývar s játrovými knedlíčky / husí  paštika, cibulová marmeláda, domácí pečivo / konfitované husí stehýnko s červeným a bílým zelím, karlovarským knedlíkem a bramborovými lokšemi / domácí žemlovka se švestkovou zmrzlinou

Krčma Šatlava | 8. – 12. listopadu
Polévka z husích drobů (kaldoun) s nudlemi / drůbeží paštika s bagetou a brusinkami / konfitované husí stehno pečené v sádle, červené zelí, knedlík / hruškový koláč se skořicí

Krumlovský mlýn | 8. – 17. listopadu
paštika z husích jater, brusinková redukce, vyšlehané tymiánové máslo, kváskový chléb / husí kaldoun s praženými kaštany a topinamburem / čtvrtka pečené husy, perníkové červené zelí, kaštanový špekový knedlík / hruška pošírovaná ve víně, dýňová espuma, karamelizovaná semínka

Restaurace TenisCentrum | od 9. listopadu do vyprodání
husí kaldoun s petrželovými nudlemi / husí sehno, červené zelí a bramborové knedlík / lívanečky s hruškami pečenými ve víně a domácí šlehačkou / menu →

Restaurace Travellers | 9. – 11. listopadu
drůbeží paštika s brusinkami / husí kaldoun / pečené husí stehno, mix zelí, mix knedlíků / svatomartinské víno

Restaurace Zdroj | 9. – 11. listopadu
husí vývar s celestýnskými nudlemi a játrovým knedlíčkem / husí paštika se sušenými švestkami, brusinkovo-vinná redukce / husa pečená a konfitovaná přes noc, variace zelí, nádivka a bramborový knedlík / zapečená hruška s nivou, medem, balzamikovým krémem a bylinkovým prachem / flambované karamelizované jablko s ořechovou zmrzlinou / svatomartinská vína z vinařství Kosík / krumlovská 11ka a Krumlovský medvěd 13ka / menu →

Pivovarská Restaurace | 14. – 17. listopadu
parfait z kachních jatýrek s mandlemi, brusinkami a rozpečeným chlebem / restovaná husí játra na svatomartinském víně a tymiánu se švestkovým chutney, karamelizovanou červenou cibulkou / husí kaldoun s játrovými knedlíčky a nudlemi / svatomartinská husa s červeným zelím se sušenými švestkami, karlovarským a bramborovým knedlíkem / husí roláda plněná kaštanovo-žemlovou nádivkou s dýňovo-batátovým pyré / konfitované kachní stehno s bílým zelím, bramborovým knedlíkem a křupavou cibulkou / bramborové lokše se švestkami a mákem / svatomartinský koláček a rohlíček / pivo z Pivovaru Krumlov a Svatomartinská vína | 15. listopadu od 18:00 hraje Krumlovská dudácká muzika / menu →

Nenechte si ujít

Festival vína Český Krumlov® | 4. října – 23. listopadu 2024

Příjezd sv. Martina a slavnostní otevření Svatomartinského vína | 11. listopadu od 11:11 
tradiční otevírání prvních mladých vín spojené s příjezdem sv. Martina na náměstí Svornosti, moravská cimbálová kapela Primáš

Zámecká slavnost vína | 23. listopadu 14:00 – 22:00
rozmanitá přehlídka tuzemských i zahraničních vín, volná degustace formou placených vzorků, teplé a studené občerstvení