Food festival Jíme Jih v klášteře 2024

lokalita: České Budějovice

14. 9., 1100 — 1900

Food festival v rajské zahradě Dominikánského kláštera v Českých Budějovicích

Spolek Jíme Jih pořádá třetí ročník food festivalu v Českých Budějovicích na úžasném a unikátním místě přímo v prostorách Dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí v sobotu 14. září v plynulé návaznosti na místní farmářské trhy.

Letošní ročník bude obecně zaměřen na fermenty neboli kvašené produkty ve všech svých formách. Jako v předchozích letech zůstává stěžejní surovinou jihočeský sýr a jablečný cider. Neomezíme se však jen na ně, ale ochutnáme i další kvašenou zeleninu. Kvasit se bude víno i pivo a další alkoholy, octy, těsta, jogurty a sýry.

V zahradách si pochutnáte na jídle od členů spolku Jíme Jih i pečlivě vybraných hostů! Celkem nás čeká 8 kuchyní pohromadě předních jihočeských restaurací. Nebude chybět výběrová káva ani dezerty. V prostorách křížové chodby na vás budou čekat stánky od samotných jihočeských producentů, mini mlékáren a cideráren, kde budete moci ochutnat jejich produkty přímo na místě i zakoupit domů. Sledujte Facebook event, kde se dozvíte všechny letošní novinky!

Za symbolické vstupné budete moci na stáncích ochutnat zdarma, nakoupit si zásoby domů přímo od zdroje a hlavně se dobře najíst a napít za poslechu živé hudby. Ve spolupráci s Kabinetem CB budeme servírovat všechna jídla na porcelán a pití do skla, abychom eliminovali zbytečný jednorázový odpad.
Akce je spolufinancována z grantu města České Budějovice.