ZOO Tábor

ZOO Tábor

Největší zoologická zahrada na jihu Čech vám umožní bezprostřední kontakt se zvířaty. Čekají na vás lev, tygr, bílí vlci, zubři, nebo medvědi.

Přístupnost

Celoročně dle otevírací doby

Vstupné

Ano, dle aktuálního ceníku

Jak se tam dostanete

V místní části Tábora - Větrovy je bezplatné parkoviště přímo u zoologické zahrady. Do zoo se dostanete i místní MHD - linka č. 30 stanice Větrovy, nebo vlakem - zastávka Horky u Tábora a odtud po modré značce do Větrov. 

Doporučená délka návštěvy

Minimálně 2 hodiny

Doplňující informace

Zoo Tábor je největší zoologická zahrada na jihu Čech se zaměřením na ochranu ohrožených druhů u nás i ve světě.  V současné době si tu můžete prohlédnout přes dvě stě zvířat, přičemž více než třetina z nich patří mezi chráněné druhy u nás i ve světě. A to je také posláním zoo – chránit a rozmnožovat ohrožené druhy zvířat, která jsou často na pokraji vyhubení. 

Zoo Tábor se podílí na návratu zubra do české přírody a naleznete tu jedinečné druhy, jako je tygr ussurijský či vlk arktický.

Zoologická zahrada Tábor je ideálním místem pro rodiny s dětmi. V areálu je připraveno bezplatné parkování. Návštěvníci nejvíce ocení blízký kontakt se zvířaty, kontaktní zoo a restauraci.