Březí Koza - Pivovar Vlachovo Březí
Pivovar navazující na historii vaření, která sahá až do roku 1538
Věří v tradici, věří v poctivost, věří v to, dělat správné věci pořádně. Proto ve Vlachově Březí vrací život pivovaru, který tam byl po staletí, proto pivo vaří z vody, sladu a chmele, proto jej kvasí klasicky v otevřených kádích a nechávají dlouho zrát. A proto nefiltrují a nepasterují, abyste si mohli vychutnat čerstvé živé pivo plné chuti.
Historie vaření piva ve Vlachově Březí sahá až do roku 1538. Do dnešní podoby byl Panský pivovar vystavěn v roce 1670 a fungoval bez přerušení až do roku 1922. Po dlouhých 97 letech a náročné rekonstrukci byl pivovarský provoz obnoven v roce 2019, od kdy pro vás vaří vymazlený pivo Březí koza.
Přístupnost
celoročně dle otevírací doby
Vstupné
Možnost prohlídky: Komentované prohlídky pivovaru spojené s ochutnávkou všech aktuálně vyráběných piv jsou možné pro skupiny 6 – 15 osob, termín a čas po telefonické domluvě, doba trvání cca 45min.
Jak se tam dostanete
Z náměstí Svobody odbočte ke zdravotnickému středisku a pokračujte 81 m (Jedná se o úsek v uzavřeném areálu. Vstup může být omezen či zpoplatněn.), odbočte vlevo směrem na úzkou cestu a pokračujte 70 m.
Doplňující informace
Vyráběná piva: Březí koza Originál, Březí koza Hop Hop Hop, Březí koza Jantar, Březí koza KoloBěžka, Březí koza Vídeň.
Kde ochutnat a nakoupit: přímo v pivovaru je možné zakoupit pivo lahvové v dárkovém balení nebo sudové a to v objemu 15, 30 a 50l. Vlastní restauraci neprovozují, ale pivo dodávají do restaurací v širším okolí pivovaru.
Zajímavosti na trase:
Víte, že...
…otevřené kvašení piva je založeno na staletých tradicích a je specialitou tradičního českého pivovarnictví?