Minipivovar Krajinská 27

Minipivovar Krajinská 27

Mnipivovar Krajinská 27 sídlí v domě ve kterém je tradice právovárečného vaření piva doložena již od roku 1482.

V roce 2014 došlo k obnovení pivovarnické činnosti. Při návštěvě minipivovaru můžete ochutnat 5 různých piv, která jsou ve stálé nabídce, i sezónní speciály. Vázán historií i tradicí vaří minipivovar klasická piva dle starých českých receptur, z prvotřídních surovin, bez chemických přísad, řemeslným způsobem. To znamená, že se k výrobě piva používá ječný slad, český chmel a české kvasnice. Tato piva jsou spodně kvašená, dozrávají v otevřené spilce a následně pak v ležáckých tancích. Piva produkovaná minipivovarem nejsou nijak dodatečně ošetřována, filtrována ani pasterována. Díky tomu mají nezaměnitelnou chuť a uchovávají si množství přírodních látek, vitamínů skupiny B, tříslovin. Pokud vás ochutnávka zmůže, je zde možnost ubytování.

Tradice právovárečného vaření piva je v budově Minipivovaru Krajinská 27 doložena od roku 1482. V původních sklepích jsou dnes uložené pivní tanky. Ve starých českobudějovických trhových knihách mimo jiné dočteme, že se právě v tomto roce stává novým vlastníkem domu sladovník a hostinský Matěj Svach. Během následujících staletí dům postupně měnil své majitele a několik generací zde pokračovalo ve vaření piva, a to až do roku 1752, kdy se majitelem stal řezník František Haas. 

Vyráběná piva: Krajinská – světlý ležák 11%; polotmavý ležák Jantar 11%; IPA 14%; Krajinská 27 speciál 26,99%; a sezonní speciály: Krajinská pšeničná Blondýna, Summer ALE 14%, Krajinská Čertice 14%

Kde ochutnat a nakoupit: v pivovarské restauraci v Českých Budějovicích



 

Přístupnost

Restaurace Krajinská 27 otevřena po-so 11-22h

Varna piva je k vidění přímo v restauraci, prohlídka technologie pivovaru není možná.

Jak se tam dostanete

Z Náměstí Přemysla Otakara II. 3 minuty pěšky Krajinskou ulicí. Nejbližší parkoviště Mariánské náměstí.